Eurobank EFG zaključuje repo ugovore o grčkim obveznicama

Bez autora
Mar 03 2011

Eurobank EFG saopštila je danas da je zaključila novu seriju međubankarskih repo ugovora o grčkim državnim obveznicama sa četiri vodeće međunarodne banke, nastavljajući da jača svoju kapitalnu bazu i prisustvo na međunarodnim tržištima novca i kapitala.Ovo je prva transakcija ove vrste koju jedna grčka banka sprovodi na međubankarskom tržištu u ovoj godini. Period otplate na osnovu ovih ugovora kreće se od tri meseca do dve godine, a ukupna vrednost grčkih državnih obveznica koje se finansiraju iznosi milijardu evra.

Eurobank EFG zaključuje repo ugovore o grčkim obveznicamaEurobank EFG saopštila je danas da je zaključila novu seriju međubankarskih repo ugovora o grčkim državnim obveznicama sa četiri vodeće međunarodne banke, nastavljajući da jača svoju kapitalnu bazu i prisustvo na međunarodnim tržištima novca i kapitala.

Ovo je prva transakcija ove vrste koju jedna grčka banka sprovodi na međubankarskom tržištu u ovoj godini.

Period otplate na osnovu ovih ugovora kreće se od tri meseca do dve godine, a ukupna vrednost grčkih državnih obveznica koje se finansiraju iznosi milijardu evra.

Ugovor je zaključen po veoma konkurentnim uslovima, to jest po međubankarskoj stopi (Euribor) plus iznos od 150 do 200 baznih poena, u zavisnosti od perioda otplate, navedeno je u saopštenju.

Pored ovih ugovora o grčkim državnim obveznicama, Eurobank EFG trenutno finansira i druge hartije od vrednosti (oko tri milijarde evra) na međunarodnim tržištima kapitala.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik